Wigilja firmowa

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF

Menu wigilijne

                                                                                     Koszt menu 125zł od osoby      

                                                                            Przyjęcie przewidziane na 5 godziny

                                

                                                                                        Zupy (dwie do wyboru)

Tradycyjny czerwony barszcz pasztecikiem

Grzybowa z łazankami

Żur wigilijny z jajkiem i suszonymi grzybami

Krem z dyni z grzankami

 

 

   Drugie danie (jedno do wyboru)

  

Karp smażony w złocistej panierce, ziemniaki z wody, kapusta z grzybami

  

Smażony filet z dorsza,, ziemniaki puree, gotowane brokuły

  

Smażony filet z sandacza , ziemniaki opiekane, buraczki z chrzanem 

 

Ćwiartka kaczki, opiekane ziemniaki, buraczki zasmażane,  sos pomarańczowy

 

 

 

Przystawki w stole

 

Tradycyjne pierogi wigilijne z kapustą i grzybami 2 szt. na osobę.

Kapusta wigilijna z grzybami

                                                                            Karp faszerowany w galarecie

Dorsz faszerowany z żurawiną w galarecie

Filety śledziowe marynowane w oleju z cebulką

Roladki z ciasta francuskiego z  łososiem

Tortilla faszerowana dorszem i duszonymi warzywami

Rolada szpinakowa z łososiem wędzonym

Sałatka z buraków podana z kozim serem i pestkami dyni polane sosem

balsamicznym

Makaron z makiem i bakaliami

 

 

Deser

Patera domowych ciast :

sernik, rolada makowa, szarlotka

 

 

                                                                     Napoje zimne i gorące bez ograniczeń

                                  Soki jabłkowy, pomarańczowy, grejpfrutowy, woda gazowana- niegazowana,

                                                                                 Kawa i herbata, bufet

                                                                        Kompot z suszu – 200ml. na os.