Dania główne/ Main courses

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
31 maja 2017

Danie główne

 

De volaille kotlet - 33 zł

Pierś z kurczaka faszerowana masłem, serem podana z frytkami i bukietem surówek. 

De volaille cutlet. Chicken breast stuffed with cheese served with French fries and mixed salad.

 

 

 

Kotlet schabowy z kością  -  33zł.

Kotlet schabowy podany z ziemniakami i kapustą zasmażaną.                            

Pork loin cutlet served with potatoes and cabbage thickened with a roux.

 

 

 

 

Polędwiczka “darblue” - 38 zł

Polędwiczka wieprzowa nadziewana serem pleśniowym i szpinakiem, podana z ziemniakami puree i brokułami polana sosem żurawinowym. 

“Darblue” sirloin. Sirloin stuffed with mouldy cheese and spinach served with potatoes and broccoli with cranberry sauce.

 

 

 

Kaczka w pomarańczach - 46zł.

Pół kaczki podane na jabłkach w sosie pomarańczowym z buraczkami zasmażanymi i  opiekanymi ziemniakami .                  

Half of a duck in orange sauce with apples,  served with baked potatoes and beetrot.

 

 

 

Stek na szpinaku w sosie pieprzowym - 59 zł

Grillowana polędwica wołowa podana na szpinaku z ziemniakami opiekanymi i sosem pieprzowym.

Steak on a bed of spinach with pepper sauce. Grilled fillet of beef served on spinach with baked potatoes and pepper sauce.

 

Dania dla dzieci

Rosół z makaronem - 6 zł

Chicken broth with noodles 

 

Paluszki drobiowe (trzy sztuki) 16 zł

Paluszki drobiowe podane z frytkami i surówką. 

Poultry fingers (three pieces)

Poultry fingers served with French fries and salad.