Przekąski zimne/Cold starters

  • Drukuj zawartość bieżącej strony
  • Zapisz tekst bieżącej strony do PDF
31 maja 2017

carpacio

 

Śledź marynowany w ziołach z cebulką - 15 zł 

Filety śledziowe marynowane w oleju, cebuli i ziołach podane na rukoli z pomidorkami cherry 

Herring pickled with herbs and onion. Herring fillets pickled in oil, onion and herbs served with rocket and cherry tomatoes.

 

Sałatka z buraczków - 19 zł

Pieczone buraczki podane na rukoli ze słonym serem polane sosem balsamicznym

Salad with beetroot. Roasted beetroot on rocket salad served with salty cheese drizzled with balsamic dressing 

 

Befsztyk tatarski - 24 zł

Polędwica wołowa z dodatkiem ogórków konserwowych, pieczarek marynowanych, kaparów i cebuli 

Tartar beefsteak. Beef sirloin served with pickled cucumbers, marinated mushrooms, chopped onion

 

 

  Sałatka prosto z Italii - 25zł.             

  Smażona na grillu pierś z kurczaka, podana na sałacie z pomidorami  suszonymi w słońcu

  Salad straight from Italii .Grilled chicken breast served on a bed of lettuce with  tomatoes dried in the sun.

 

    Carpaccio z łososia- 27zł.

   Plastry świeżego łososia podane na rukoli z kaparami, parmezanem i pieczarką polane

    oliwą truflową

   Carpaccio with salmon Slices of fresh salmon served on rocket/arugula with capers,

   parmesan and mushroom poured with truffle olive.